Madpandekager med hytteostsalat og røget hellefisk

Madpandekager med hytteostsalat og røget hellefisk

Nyd disse prægtige madpandekager evt. som del af en fyldig brunch.

8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Madpandekager med fuldkornsmel:
  • 3 æg
  • lidt groft salt
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
  • 3½ dl mælk
  • ca. ½ dl olie + 25 g smør
  • Hytteostsalat:
  • 400 g hytteost naturel
  • 3-4 tomater
  • ca. 200 g røget hellefisk
  • 2 skoleagurker (eller ½ agurk)
  • 1 bundt radiser
  • ½ dl ekstra ­jomfruolivenolie
  • salt og friskkværnet
  • sort peber
  • 1 bundt purløg

  1. Madpandekager:
  2. Pisk æg, salt og de to slags mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav ­hytteostsalaten imens.
  3. Varm panden godt op, og kom olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
  4. Hytteostsalat:
  5. Bland hytteost med små terninger af ­tomater og agurk. Skær evt. ­skindet af hellefisken, og skær den i små ­stykker. Bland dem i hytteosten sammen med olivenolie. Smag til med salt og peber. Anret ­hytteostsalaten på et fad, og sæt radiserne hele vejen rundt i kanten. Drys med fint klippet purløg. Servér lune pandekager med hytteostsalat med røget hellefisk.