Madpandekager med hytteostsalat og røget hellefisk
Nyd disse prægtige madpandekager evt. som del af en fyldig brunch.
8 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Madpandekager med fuldkornsmel:
- 3 æg
- lidt groft salt
- 150 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
- 3½ dl mælk
- ca. ½ dl olie + 25 g smør
- Hytteostsalat:
- 400 g hytteost naturel
- 3-4 tomater
- ca. 200 g røget hellefisk
- 2 skoleagurker (eller ½ agurk)
- 1 bundt radiser
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- salt og friskkværnet
- sort peber
- 1 bundt purløg
- Madpandekager:
- Pisk æg, salt og de to slags mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav hytteostsalaten imens.
- Varm panden godt op, og kom olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
- Hytteostsalat:
- Bland hytteost med små terninger af tomater og agurk. Skær evt. skindet af hellefisken, og skær den i små stykker. Bland dem i hytteosten sammen med olivenolie. Smag til med salt og peber. Anret hytteostsalaten på et fad, og sæt radiserne hele vejen rundt i kanten. Drys med fint klippet purløg. Servér lune pandekager med hytteostsalat med røget hellefisk.