Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa

Majsfritter med mango-bønne-salsa

Disse fritter er lidt ligesom friturestegte små boller, sprøde udenpå og bløde og fnuglette indeni. De smager skønt sammen med den spicy og søde salsa.

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Majs fra 2 friske kogte majskolber eller en dåse majs, ca. 400 g
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 ½ dl danskvand
  • ½ tsk havsalt og friskkværnet peber
  • 1 stor æggehvide, pisket stiv
  • solsikkeolie til at stege i.
  • Mango-bønnesalsa:
  • 1 stor eller 2 små, modne mangoer, skåret i tern
  • ca. 200 g sorte bønner, fra dåse eller kogt som anvist på posen
  • 1 rødløg, delt i halve og skåret i tynde både
  • 100 g dadeltomater, skåret i halve
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl koriander, grofthakket
  • 2 lime, saften heraf
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk olivenolie

Sådan laver du majsfritter:

  1. Salsa: Bland alle ingredienser let sammen, smag evt. til med lidt sukker og salt.
  2. Fritter: Bland majs, mel, bagepulver og danskvand, og smag til med salt og peber. Vend æggehviden forsigtigt i blandingen. Varm olien op over medium varme, test med en tændstik (træenden!) om olien er klar. Når det bruser rundt om den, er den klar. Drop skefulde af dejen ned i olien 4-5 stykker ad gangen, og lad dem koge i olien til de er gyldenbrune og sprøde. Servér med det samme sammen med den friske, syrlige mangosalsa.