Mandelblondekager med rysteribs

Mandelblondekager med rysteribs

En dejlig knasende kage til kaffen, er hvad vi byder på i denne uge.

4 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 50 g smuttede mandler
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 45 g glucose el. flydende honning
  • 30 g hvedemel
  • Fyld:
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 tsk. revet appelsinskal
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk. flormelis
  • 200 g ribs
  • 1 dl sukker
  • Pynt:
  • citronmelisse

  1. Blend mandlerne meget fint. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser. Fordel flade cirkler (ca. 5 cm i diameter) på bagepapir. Du skal bruge ca. 2 spsk. dej pr. kage. Bag kagerne ca. 5-7 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl kagerne, inden de løftes af bagepapiret.
  2. Smag flødeskummet til med revet appelsinskal, appelsinsaft og flormelis. Læg 3 kager sammen med flødeskum, og kom også flødeskum på toppen. 
  3. Læg ribs og sukker i en skål med låg, og ryst det sammen. Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse. De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.
  4. Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse.
  5. De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.