Mandelblondekager med rysteribs
En dejlig knasende kage til kaffen, er hvad vi byder på i denne uge.
4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 50 g smuttede mandler
- 75 g blødt smør
- 75 g sukker
- 45 g glucose el. flydende honning
- 30 g hvedemel
- Fyld:
- 2½ dl piskefløde
- 2 tsk. revet appelsinskal
- 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. flormelis
- 200 g ribs
- 1 dl sukker
- Pynt:
- citronmelisse
- Blend mandlerne meget fint. Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen, gerne med en håndmikser. Fordel flade cirkler (ca. 5 cm i diameter) på bagepapir. Du skal bruge ca. 2 spsk. dej pr. kage. Bag kagerne ca. 5-7 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl kagerne, inden de løftes af bagepapiret.
- Smag flødeskummet til med revet appelsinskal, appelsinsaft og flormelis. Læg 3 kager sammen med flødeskum, og kom også flødeskum på toppen.
- Læg ribs og sukker i en skål med låg, og ryst det sammen. Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse. De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.
- Fordel rysteribs på toppen af kagerne. Pynt med citronmelisse.
- De kager der bliver til overs, kan du opbevare som småkager i en tætsluttende dåse.