Opskrift på mandelgazpacho

Mandelgazpacho

En hvid version af den spanske klassiker – perfekt til en varm sommerdag.

1

Ingredienser

  • 45 g smuttede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g daggammelt brød uden skorpe
  • 10 g olivenolie
  • 1 spsk sherryvineddike
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • 60 g grønne, stenfri vindruer
  • 10 g mandelsplinter
  • 1 tsk olivenolie.

Sådan laver du mandelgazpacho

  1. Kom mandler, hvidløg, brød, olivenolie, vineddike og vand i en blender. Kør, til det er helt cremet og smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet i et par timer, inden den skal serveres, så den er rigtig kold. Pil skindet af druerne og del dem. Hæld suppen i en lille skål. Kom druer, mandelsplinter og olivenolie i midten af suppen. Server straks suppen.
  2. Tip: Suppen kan laves klar i god tid i forvejen. Pisk den lidt op inden servering.
  3. Se også opskrift på hvide asparges med ansjos og brødkrymmel.