kage opskrift

Mandelkage med appelsin - og lavet med olivenolie i stedet for smør

Denne kage er med appelsinsmag og lavet med olivenolie i stedet for smør. Begge dele giver kagen en dejlig friskhed. Men husk at bruge ekstra jomfruolivenolie af god kvalitet. En nem og lækker dessert.

8

Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 4 æg
  • 275 g sukker
  • 150 g hvedemel + ekstra til formen
  • 100 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 ½ dl god olivenolie + ekstra til formen
  • 25 g mandelflager

Sådan gør du:

  1. Riv skallen af appelsinerne og pres saften ud. Sæt til side.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  3. Sigt hvedemelet ned i mandelmelet og bland bagepulver i. Vend det i dejen sammen med appelsinsaft- og skal.
  4. Rør til sidst olivenolie i dejen. Smør en springform (diameter på cirka 22 cm) med lidt olivenolie, og drys med mel.
  5. Kom dejen i springformen og drys mandelflager på toppen.
  6. Bag ved 175 grader i ca. 50 minutter. Hvis mandlerne bliver for mørke under bagning, kan du dække kagen løst med et stykke alufolie.