Mandelpandekager med æble

Mandelpandekager med æble

Pandekager til dessert! Prøv de søde mandelpandekager med æble, der serveres med ahornsirup.

4 personer

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 120 g mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 125 g sukker
  • 4 æg
  • 3½ dl mandelmælk
  • olie til stegning
  • 2 æbler
  • 25 g mandler
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ahornsirup

Sådan gør du

  1. Kom hvedemel, mandelmel, bagepulver, natron og sukker i en skål, og bland godt. Pisk æggene i sammen med mandelmælk.
  2. Opvarm en pande, og kom olie på efter behov. Kom ½ dl dej på panden pr. pandekage, og bag dem i 2-3 min. på hver side.
  3. Skyl æblerne, og skær dem i tern. Hak mandlerne groft. Smelt smør på en pande. Steg æbler og mandler sammen med krydderier i 4-5 min.
  4. Server pandekagerne med ahornsirup og stegte æbletern.