Mandelspecier

Julens nemmeste småkager: Mandelspecier

Har du en foodprocessor, er denne gamle specieopskrift dejlig nem. Den originale “sure fløde”, altså cremefraiche, er erstattet af yoghurt, som de fleste af os allerede har i køleskabet.

Ca. 80 stk.

Ingredienser

  • 150 g mandler
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g mel
  • 1 spsk. yoghurt

Sådan bager du mandelspecier

  1. Smut mandlerne, og gnid dem i et tørt viskestykke. Hak dem mellemfint i foodprocessoren, og tag ca. 25 g fra til pynt. Tilsæt alt det øvrige, og kør hurtigt dejen sammen.
  2. Form den til pølser, tryk dejen godt ned i de hakkede mandler, som du tog fra, og læg dem koldt i nogle timer eller fra dag til dag.
  3. Skær dejen i 3-4 mm tykke skiver, læg dem på pladen, og bag dem ca. 6 min. ved 200 gr.