Mangotrifli

Mangotrifli

Lækker trifli med modne mangoer, appelsin og kanel

(4 pers.)

Ingredienser

  • Kanelsirup:
  • 3 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 1 hel stang kanel
  • 1 skrællet, tyndt stykke usprøjtet appelsinskal (10 cm)
  • 2 spsk. friskpresset limesaft
  • evt. 2 spsk. Grand Marnier
  • Desuden:
  • 1 stor mangofrugt
  • 8 ladyfingers
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 2 ladyfingers
  • evt. friske jordbær og mynte

  1. Kog vand, sukker, kanelstang og appelsinskal sammen ca. 5 min. Afkøl og si lagen. Rør limesaft og evt. Grand Marnier i.
  2. Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Vend frugten i lagen.
  3. Fordel halvdelen af de letknuste ladyfingers i 4 glas. Kom halvdelen af kanelsirup- mango-blandingen over. Kom lidt flødeskum over. Gentag med endnu et lag af hver. Dæk glassene til, og lad desserten trække i køleskab 1-2 timer.
  4. Pisk fløden til skum. Pynt med flødeskum på toppen. Stik en halv ladyfinger ned i hvert glas. Pynt evt. med skivskivede jordbær og mynte.