Mangotrifli
Lækker trifli med modne mangoer, appelsin og kanel
(4 pers.)
Ingredienser
- Kanelsirup:
- 3 dl vand
- 1½ dl sukker
- 1 hel stang kanel
- 1 skrællet, tyndt stykke usprøjtet appelsinskal (10 cm)
- 2 spsk. friskpresset limesaft
- evt. 2 spsk. Grand Marnier
- Desuden:
- 1 stor mangofrugt
- 8 ladyfingers
- 2½ dl piskefløde
- Pynt:
- 2 ladyfingers
- evt. friske jordbær og mynte
- Kog vand, sukker, kanelstang og appelsinskal sammen ca. 5 min. Afkøl og si lagen. Rør limesaft og evt. Grand Marnier i.
- Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Vend frugten i lagen.
- Fordel halvdelen af de letknuste ladyfingers i 4 glas. Kom halvdelen af kanelsirup- mango-blandingen over. Kom lidt flødeskum over. Gentag med endnu et lag af hver. Dæk glassene til, og lad desserten trække i køleskab 1-2 timer.
- Pisk fløden til skum. Pynt med flødeskum på toppen. Stik en halv ladyfinger ned i hvert glas. Pynt evt. med skivskivede jordbær og mynte.