Marcipanis med kirsebær

Marcipanis med kirsebær

Den skønne is med marcipan kræver ikke en avanceret ismaskine - servér den med sæsonens friske kirsebær, eller lidt syltet frugt, hvis det er vinter.

6-8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Indfrysningstid: ca. 2 timer
  • Kræver ikke ismaskine
  • 150 g ren rå marcipan (groftrevet)
  • 6 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk citronskal (fintrevet, usprøjtet)
  • 2 spsk citronsaft
  • et lille drys fint salt
  • 2 1⁄2 dl piskefløde (letpisket flødeskum)
  • Tilbehør: friske kirsebær og mynte

  1. Pisk æggeblommer med sukker, til det er helt skummende. Tilsæt citronskal og -saft og salt sammen med marcipanen.
  2. Vend flødeskum i og fyld massen i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i et par timer, til isen er fast. Servér med kirsebær og pynt med mynte.