Sprøde marengs i pasteller

Sprøde marengs i pasteller

Vi har bagt fire forskellige marengs med appelsin, citron, hindbær og chokolade. Nyd dem til kaffen, eller med en god flødeis.

5-6 stk.

Total:2 timer 25 minutter

Arbejdstid:25 minutter

Ingredienser

  • 1½ æggehvide
  • 75 g sukker
  • ½ tsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. hindbærpulver (eller 1 spsk. frysetørret hindbær, fintmalet)
  • evt. lidt rød farve
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 1 tsk. citronsaft
  • evt. lidt gul farve
  • 1 spsk. fintrevet appelsinskal
  • evt. lidt orange farve
  • 1 tsk. kakao
  • 25 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Varm æggehvider, sukker og eddike op i en skål over et vandbad, til blandingen er ca. 60 grader – rør undervejs.
  2. Tag skålen af varmen, og pisk massen, til det bliver en meget blank og stiv marengs – brug en håndmikser eller i en køkkenmaskine.
  3. Bland den sidste spiseske sukker med vaniljesukker og den ønskede smag, og fold det i marengsmassen med en dejskraber. Tilsæt evt. farve.
  4. Sæt massen med 2 skeer til 5-6 runde kager på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt dem på nederste rille i ovnen ved 100 grader i 1½-2 timer. De er færdige, når de løsner sig fra bagepapiret. Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse

Tip:

Du kan også bage marengs i en time, slukke ovnen, og herefter lade dem stå ved eftervarme i ca. 1 time.