Marengslagkage med påskeæg

Marengslagkage med påskeæg

Denne kage har det hele: sprøde søde bunde, cremet og syrlig hvid chokoladecreme og marcipanæg med overtræk af mørk chokolade, der giver kagen lidt bitterhed og kant i smagen. Her får du en lækker opskrift på en skøn kage til påske. Server den som dessert efter en vellykket påskefrokost, eller til en god kop kaffe i påskedagene. Hvis du ikke har så meget tid, kan du sagtens servere den fine påskekage med færdigkøbte påskeæg på toppen, eller pynte den med små chokoladepåskeharer. Kun fantasien sætter grænsen. Se her, hvordan du bager den fineste marengslagkage med påskeæg til påske:

Ingredienser

  • Marengsbunde:
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft
  • 175 g flormelis
  • Hvid chokoladecreme:
  • 300 g hvid chokolade
  • 200 g cremefraiche 38 % (kan ikke piskes til skum, hvis fedtprocenten er lavere)
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 1 lime (fintrevet skal)
  • 1 citron (fintrevet skal)
  • 12 små påskeæg: (kan evt. købes færdiglavede)
  • 150 g rå ren marcipan
  • ½ citron (saft)
  • 200 g god mørk chokolade
  • Glasur:
  • 50 g flormelis
  • ca. 2 tsk limesaft
  • Pynt:
  • citronmelisse, citronskal (julienne eller strimler)

Sådan laver du den fine påskelagkage

  1. Marengsbunde:
  2. Pisk æggehviderne med citronsaft og flormelis i ca. 5 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  3. Tegn 2 cirkler med en diameter på 24 cm på bagsiden af bagepapir.
  4. Vend bagepapiret og fordel dejen i et jævnt lag i de to cirkler. Bag bundene 1 time i en 100 grader varm ovn. Lad marengsbundene køle af et tørt sted, så de bevarer deres sprødhed.
  5. Hvid chokoladecreme:
  6. Kog vand i en gryde og sluk. Sæt en skål med stykker af chokolade over vandet, og lad chokoladen smelte ved eftervarmen.
  7. Pisk cremefraiche 38 % og piskefløde med vaniljekorn, limeskal og citronskal til let flødeskumsagtig konsistens.
  8. Vend den smeltede chokolade i skummet med en dejskraber. Fordel cremen på den ene marengsbund og læg den anden ovenpå. Stil kagen køligt et par timer og lad cremen stivne.
  9. Påskeæg:
  10. Ælt marcipanen med citronsaften. Form 12 æg. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad og rør, til chokoladen er tyktflydende.
  11. Glasur:
  12. Rør flormelis med limesaften. Sæt 12 skefulde på kagen, og sæt citronmelisse og et påskeæg i hver klat glasur. Pynt påskeæggene med strimler af citronskal (julienne).