Marmorkage med brombær
En skøn sandkage marmoreret med en lækker brombærkompot. Her får du opskriften på en lækker marmorkage, men ikke som du kender den. I stedet for at bage marmorkagen med lys og mørk dej, bager vi den med lys dej og brombærkompot. Det giver et smukt mønster i kagen og en dejlig frisk smag. Her får du opskriften på marmorkage med brombærkompot:
1 kage/16 stykker
Total:1 time 10 minutter
Brombærfyld:
- 200 g brombær (friske eller frosne)
- ½ citron (øko)
- ¾ dl vand
- 50 g sukker
- 1½ spsk. majsstivelse
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- smør til formen
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. citronsaft
- evt. friske brombær
Sådan gør du:
- Brombærfyld: Bland bær, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde, og tilsæt vand, sukker og majsstivelse. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Mos bærrene med en gaffel, eller blend blandingen jævn. Hæld det i en skål til afkøling.
- Kagedej: Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 2 min. Pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Tilsæt salt.
- Smør en sandkageform (1½ liter) med smør.
- Læg et lag dej og lidt brombærfyld skiftevis i formen, til al dej og fyld er brugt. Træk en kniv eller palet igennem lagene i zigzag- eller cirkel-mønster, for at lave marmorering.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 60-70 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad kagen stå i formen i 5-10 min. før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Pynt med en glasur rørt af sigtet flormelis og citronsaft (eller kogende vand) og evt. friske brombær.