Marmorkage med brombær

Marmorkage med brombær

En skøn sandkage marmoreret med en lækker brombærkompot. Her får du opskriften på en lækker marmorkage, men ikke som du kender den. I stedet for at bage marmorkagen med lys og mørk dej, bager vi den med lys dej og brombærkompot. Det giver et smukt mønster i kagen og en dejlig frisk smag. Her får du opskriften på marmorkage med brombærkompot:

1 kage/16 stykker

Total:1 time 10 minutter

Brombærfyld:

  • 200 g brombær (friske eller frosne)
  • ½ citron (øko)
  • ¾ dl vand
  • 50 g sukker
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt 
  • smør til formen
  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • evt. friske brombær

Sådan gør du:

  1. Brombærfyld: Bland bær, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde, og tilsæt vand, sukker og majsstivelse. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Mos bærrene med en gaffel, eller blend blandingen jævn. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Kagedej: Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 2 min. Pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Tilsæt salt.
  4. Smør en sandkageform (1½ liter) med smør.
  5. Læg et lag dej og lidt brombærfyld skiftevis i formen, til al dej og fyld er brugt. Træk en kniv eller palet igennem lagene i zigzag- eller cirkel-mønster, for at lave marmorering.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 60-70 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad kagen stå i formen i 5-10 min. før den vendes ud på en rist til afkøling.
  7. Pynt med en glasur rørt af sigtet flormelis og citronsaft (eller kogende vand) og evt. friske brombær.