Opskrift på marokkansk mandelappelsinkage

Marokkansk mandelappelsinkage

8

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 175 g smør
  • skal fra 3 appelsiner
  • skal fra 1 citron
  • 4 æg
  • 200 g polenta
  • 175 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • saft fra 1 appelsin.
  • Sirup:
  • Saft af 2 appelsiner
  • juice fra 1 citron
  • 125 g sukker.
  • Yoghurtcreme:
  • 5 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk sukker
  • 1 vaniljestang.

Sådan gør du

  1. Kom sukker, smør, appelsin- og citronskal i en stor skål og pisk det, til det er rørt godt sammen og har en skummende konsistens. Rør derefter æg i et ad gangen. Bland polenta, mandelmel og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis med appelsinsaft. Kom dejen i velsmurt rund form 24 cm i diameter.
  2. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.
  3. Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde og lad det simre i fem minutter. Når kagen er bagt færdig, så stil den på en tallerken og hæld halvdelen af siruppen over. Når den er suget ind i kagen, hældes resten over. Lad kagen stå, til den skal serveres.
  4. Rør yoghurt, sukker og korn fra vaniljestangen sammen og servér yoghurtcremen til kagen.