Marokkansk mandelappelsinkage
8
Ingredienser
- 175 g sukker
- 175 g smør
- skal fra 3 appelsiner
- skal fra 1 citron
- 4 æg
- 200 g polenta
- 175 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- saft fra 1 appelsin.
- Sirup:
- Saft af 2 appelsiner
- juice fra 1 citron
- 125 g sukker.
- Yoghurtcreme:
- 5 dl yoghurt naturel
- 1 spsk sukker
- 1 vaniljestang.
Sådan gør du
- Kom sukker, smør, appelsin- og citronskal i en stor skål og pisk det, til det er rørt godt sammen og har en skummende konsistens. Rør derefter æg i et ad gangen. Bland polenta, mandelmel og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis med appelsinsaft. Kom dejen i velsmurt rund form 24 cm i diameter.
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.
- Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde og lad det simre i fem minutter. Når kagen er bagt færdig, så stil den på en tallerken og hæld halvdelen af siruppen over. Når den er suget ind i kagen, hældes resten over. Lad kagen stå, til den skal serveres.
- Rør yoghurt, sukker og korn fra vaniljestangen sammen og servér yoghurtcremen til kagen.