Marokko: Fyldig tomat- og kikærtesuppe
De søde dadler er faktisk en af hemmelighederne bag denne Harira-opskrift. De runder nemlig smagen af og fremhæver samtidig alle krydderierne i den fyldige suppe.
4-6
Ingredienser
- 2 spsk koldpresset oliven- eller kokosolie
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 store stilke bladselleri, skåret i små terninger
- 2 store gulerødder, skåret i små terninger
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 spsk stødt paprika
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 spsk tomatpuré
- 1 l vand eller grønsagsbouillon
- 1 1⁄2 dåse flåede tomater (600 g)
- 1 spsk citronsaft eller mere efter behag
- 100 g tørrede kikærter, udblødte og kogte (eller 1 dåse a 400 g, afdryppede)
- Tilbehør:
- en håndfuld bredbladet persille, kun bladene
- 10 friske, bløde dadler (tørrede kan også gå an, men de friske er bedst)
Sådan gør du:
- Varm olien op i en stor gryde ved lav til middel varme, og sauter løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i ca. 5 minutter. Rør jævnligt rundt undervejs, så grønsagerne ikke brunes for meget. Tilsæt alle fire slags krydderier, og rør grundigt rundt igen. Steg i yderligere et øjeblik, til krydderierne begynder at dufte. Tilsæt tomatpuré, vand eller grønsagsbouillon samt flåede tomater, og lad suppen simre i 30 minutter. Tilsæt citronsaft efter behag, og smag om nødvendigt suppen til med flere krydderier. Tilsæt kikærterne, og lad suppen simre i yderligere et minuts tid. Server den med masser af frisk persille og friske dadler, enten serveret ved siden af eller finthakkede oven på suppen. Suppen kan holde sig i 3-5 dage i køleskabet og er velegnet til nedfrysning.
- Opskriften er fra kogebogen Green Kitchen Travels