Opskrift på mazarinkage med chokolade og nougatcreme

Mazarinkage med chokolade og nougatcreme

Skønne, mazariner med en smag af både chokolade, nougat og hasselnød. Et superfint alternativ til kransekagen efter nytårsmiddagen.

6

Ingredienser

  • Nougatcreme
  • 150 g lys chokolade af god kvalitet
  • 100 g nougat
  • 3 dl piskefløde
  • Mazarinbund
  • 50 g hasselnødder, afskallede
  • 1 spsk hvedemel
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g blød smør
  • 2 spsk kakao
  • 3 æg str M
  • Karameliserede pistacienødder
  • 50 g pistacienødder, usaltede
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • Hindbær eller anden syrlig frugt

Sådan laver du

  1. Begynd med nougatcremen. Finhak chokoladen, skær nougaten i mindre stykker og læg begge dele i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokolade. Lad blandingen stå et minuts tid, og vend derefter rundt med en dejskraber til cremen er blank og ensartet. Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer. Når cremen er helt kold og nogenlunde fast, piskes den luftig og cremet med en elpisker, og kan nu spredes ud over den helt afkølede mazarinbund.
  2. Blend nødderne så fint som muligt i en blender eller lignende sammen med hvedemelet. Rør nøddemel, marcipan, sukker, smør og kakao cremet og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Rør grundigt mellem hvert æg. Smør en springform på ca. 24 cm eller 12 mindre forme med smør og drys med en smule kakaopulver. Fyld mazarinmassen 2/3 op i formen/formene og bag i ca. 30-40 min, eller indtil mazarinen føles fast ved et let tryk. Lad kagen køle helt ned før nougatcremen kommes over. Du kan sagtens vente med at gøre det til dagen efter.
  3. Lav de karameliserde nødder ved at varme smør og sukker på en pande til sukkeret er smeltet og gyldent. Tilsæt pistacienødderne og vend dem rundt til de dækkede af karamelsaucen. Bred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle ned. Hak dem groft, før de drysses over kagen/kagerne. Servér med friske hindbær eller anden syrlig frugt.

Tip

Du kan også lave den som hel kage, husk blot, at det skal være i en springform, hvor siderne kan fjernes. Husk også tage med i din planlægning, at choko-nougatcremen gerne skal stå mindst 4 timer eller natten over i køleskab og sætte sig, før du pisker den luftig og spreder den ud over mazarinen.