Medaljer med frugtfyld

Medaljer med frugtfyld

Gå konditoren i bedene og lav dine egne medaljer. Nemt og lækkert til eftermiddagskaffen - og slet ikke så svært at lave.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (8-12 stk.)
  • 250 g mørdej/tærtedej
  • 125 g snittet frugt (æble, sveske, abrikos)
  • 2-3 spsk sukker
  • 1/4 vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
  • Glasur og pynt:
  • 75 g flormelis
  • Evt. jordbær og citronmelisse

  1. Rul dejen ud og udstik 12 cirkler eller kvadrater.
  2. Prik dem med en gaffel, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200 grader i 12-15 min.
  3. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
  4. Kog frugten til en grov mos sammen med sukker og vanilje og lad mosen blive kold.
  5. Pisk fløden til skum. Pynt halvdelen af kagerne med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk. kogende vand. Læg en skefuld frugtmos og en skefuld flødeskum på kagerne uden glasur.
  6. Læg de glaserede kager ovenpå og pynt evt. med et halvt jordbær og et grønt blad.