Medaljer med frugtfyld
Gå konditoren i bedene og lav dine egne medaljer. Nemt og lækkert til eftermiddagskaffen - og slet ikke så svært at lave.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (8-12 stk.)
- 250 g mørdej/tærtedej
- 125 g snittet frugt (æble, sveske, abrikos)
- 2-3 spsk sukker
- 1/4 vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
- Glasur og pynt:
- 75 g flormelis
- Evt. jordbær og citronmelisse
- Rul dejen ud og udstik 12 cirkler eller kvadrater.
- Prik dem med en gaffel, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200 grader i 12-15 min.
- Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
- Kog frugten til en grov mos sammen med sukker og vanilje og lad mosen blive kold.
- Pisk fløden til skum. Pynt halvdelen af kagerne med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk. kogende vand. Læg en skefuld frugtmos og en skefuld flødeskum på kagerne uden glasur.
- Læg de glaserede kager ovenpå og pynt evt. med et halvt jordbær og et grønt blad.