Medister med grønkålssalat

Medister med grønkålssalat

Steg julemedisteren i ovnen – det er nemt og giver et godt resultat. Tilbehøret er stegte æbler og en frisk salat, som du selvfølgelig kan erstatte med den traditionelle grønlangkål.

4 personer

Total:1 time 30 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 600-750 g medisterpølse
  • 1 spsk. olie eller 15 g smør
  • 2-3 æbler
  • 1 håndfuld frisk timian

Sprød topping:

  • 1½ æggehvide (50 g)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • ¼ tsk. salt
  • 75 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hakkede valnødder
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner

Grønkålssalat:

  • 250 g fintsnittet grønkål
  • ½ tsk. salt
  • 3 klementiner

Dressing:

  • 3 spsk. æblevineddike
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Prik medisterpølsen med en kødnål, og læg den på bagepapir i en stor bradepande, så den ligger med luft imellem. Pensl med smeltet smør eller olie, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. – vend pølsen halvvejs.
  2. Vask æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Bland dem med timian, og steg dem sammen med pølsen i de sidste 10-15 min.
  3. Sprød topping: Bland alle ingredienser, og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag det midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 min. Vend godt rundt i blandingen, og bag igen i 5-10 min., til det er gyldenbrunt. Afkøl, og opbevar i en kagedåse.
  4. Salat: Drys den snittede grønkål med salt, og kram den med hænderne, til den bliver blød og blank. 
  5. Bland den med klementinbåde og dressing, og drys med sprød topping (ca. ¼ af portionen, resten er god som snack eller over andre salater).
  6. Server den stegte medisterpølse med æbler og grønkålssalat, og resten af julemiddagen.