Medister med grønkålssalat
Steg julemedisteren i ovnen – det er nemt og giver et godt resultat. Tilbehøret er stegte æbler og en frisk salat, som du selvfølgelig kan erstatte med den traditionelle grønlangkål.
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 600-750 g medisterpølse
- 1 spsk. olie eller 15 g smør
- 2-3 æbler
- 1 håndfuld frisk timian
Sprød topping:
- 1½ æggehvide (50 g)
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. honning
- ¼ tsk. salt
- 75 g grovvalsede havregryn
- 50 g hakkede valnødder
- 50 g græskarkerner
- 50 g solsikkekerner
Grønkålssalat:
- 250 g fintsnittet grønkål
- ½ tsk. salt
- 3 klementiner
Dressing:
- 3 spsk. æblevineddike
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Prik medisterpølsen med en kødnål, og læg den på bagepapir i en stor bradepande, så den ligger med luft imellem. Pensl med smeltet smør eller olie, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. – vend pølsen halvvejs.
- Vask æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Bland dem med timian, og steg dem sammen med pølsen i de sidste 10-15 min.
- Sprød topping: Bland alle ingredienser, og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag det midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 min. Vend godt rundt i blandingen, og bag igen i 5-10 min., til det er gyldenbrunt. Afkøl, og opbevar i en kagedåse.
- Salat: Drys den snittede grønkål med salt, og kram den med hænderne, til den bliver blød og blank.
- Bland den med klementinbåde og dressing, og drys med sprød topping (ca. ¼ af portionen, resten er god som snack eller over andre salater).
- Server den stegte medisterpølse med æbler og grønkålssalat, og resten af julemiddagen.