Medisterpølse med krydret rødkål
Skøn julemedister med krydret rødkål er et sikkert hit på julebordet.
4 personer
Ingredienser
- 1 kg medisterpølse
- 25 g smør
- 500 g rødkål
- 2 løg
- 20 g smør
- ¾ dl æbleeddike
- 1 dl ribssaft
- 2 spsk. fintreven frisk ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 50 g tørrede
- tranebær
- salt og peber
- sennep og brunede kartofler
Sådan gør du:
- Snit kålen. Hak løget. Svits kål og løg i smør et par min. Kom resten af ingredienserne i.
- Lad det småkoge under låg ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
- Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker.
- Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
- Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Varm smørret op på en pande, til det er afbruset og gyldent.
- Brun pølsen på begge sider.
- Server rødkålen til medisterpølsen sammen med det øvrige tilbehør.