Medisterpølse med krydret rødkål

Medisterpølse med krydret rødkål

Skøn julemedister med krydret rødkål er et sikkert hit på julebordet.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg medisterpølse
  • 25 g smør
  • 500 g rødkål
  • 2 løg
  • 20 g smør
  • ¾ dl æbleeddike
  • 1 dl ribssaft
  • 2 spsk. fintreven frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 50 g tørrede
  • tranebær
  • salt og peber
  • sennep og brunede kartofler

Sådan gør du:

  1. Snit kålen. Hak løget. Svits kål og løg i smør et par min. Kom resten af ingredienserne i.
  2. Lad det småkoge under låg ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
  3. Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker.
  4. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
  5. Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Varm smørret op på en pande, til det er afbruset og gyldent.
  6. Brun pølsen på begge sider.
  7. Server rødkålen til medisterpølsen sammen med det øvrige tilbehør.