Mega-maki med quinoa og sesam-mayo

Mega-maki med quinoa og sesam-mayo

4

Ingredienser

  • Quinoa:
  • 2 dl sort quinoa
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 spsk mild, lys eddike
  • Mayo:
  • 3 spsk sesam
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk lime
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk soja
  • Fyld:
  • 3 portobellosvampe
  • olivenolie
  • soja
  • honning
  • ½ agurk
  • 1 bundt koriander
  • 2 hjertesalathoveder
  • 4-6 plader nori (tang)
  • gari (syltet ingefær)

Sådan gør du

  1. Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den mør efter anvisning på pakken, det tager ca. 12-15 min. Dryp overskydende vand fra, og vend den varme quinoa med agavesirup og eddike. Lad den køle af.
  2. Rist sesamfrøene på en tør, varm pande i ½-1 minut. Lad dem køle af, og kom dem i en morter.
  3. Knus sesamfrøene til en rustik masse. Rør mayonnaise med knuste sesamfrø, lime, honning og soja. Smag mayonnaisen til.
  4. Skær imens portobellosvampene i skiver. Rist dem i en smule olivenolie på en varm pande. Lad dem tage lidt farve. Kom soja og honning på panden, kog op, og tag panden af varmen. Lad dem køle lidt.
  5. Skær agurken i stave, og skær salaten i tynde både.
  6. Fyld quinoa, salat, agurk, koriander og svampe i noriplade, og rul til store ruller. Pak dem i madpapir, så det lukker i den ene ende. De er svære at spise, men så skønne.
  7. Pak dem i madkurven sammen med mayoen og gari, eller nyd dem på farten.