Mexicansk gryderet med søde kartofler
Varmende, stærk og perfekt til de kølige måneder.
4
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 50 g chorizo-pølse, i store tern
- 500 g oksekød i tern (oksebov, tykkam eller lign.)
- 2 store løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk paprika
- ½ tsk spidskommen
- 1 hel kanelstang
- 1 rød chili, finthakket, uden kerner
- 1 dåse flåede tomater
- 5 dl mørk øl
- ca 5-6 dl vand/oksebouillon
- 3 søde kartofler, skrællet og skåret i store tern
- 1 dåse røde kidney-bønner,
- 1 pose friske spinatblade, kan udelades.
- Tilbehør:
- Creme fraiche og brød.
Sådan laver du mexicansk gryderet:
- Varm olivenolien op på en dyb sauterpande eller en gryde og svits chorizoen til dener gyldenbrun og begynder at afgive fedt.
- Tilsæt derefter kødet og brun det med. Tag kødet og chorizoen af panden og sæt den tilbage på lav-mediumblus. Svits hvidløg og løg i 3-4 min til de begynder at blive blanke, og kom kød og chorizo tilbage i gryden.
- Hæld krydderier, tomater, øl og oksebouillon på, og lad retten simre under låg i ca. 45 min til kødet er næsten mørt. Tilsæt derefter de søde kartofler og bønner og lad retten simre yderligere i 15-20 min uden låg.
- Vend kort spinaten på en pande og vend den forsigtigt i gryderetten. Servér med godt brød og evt. en klat creme fraiche.