Mexikansk suppe med kødboller og quesadillas

Mexikansk suppe med kødboller og quesadillas

Få varmen med en god mexicansk suppe med masser af lækkert fyld og tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/stegetid: 40 min.
  • Suppe:
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 liter oksebouillon
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 150-200 g majskerner (frosne)
  • 2-3 tsk. lime- eller
  • citronsaft
  • salt og peber
  • Kødboller:
  • 250 g hakket oksekød
  • ½ tsk. groft salt
  • 3 spsk. majsmel (polenta)
  • 1 æg (str. S)
  • ¼ tsk. stødt. spidskommen
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 spsk. olivenolie
  • Quesadillas:
  • 4 tortillaer
  • 2-3 spsk. grøn pesto (med rucola, persille eller ramsløg)
  • 100 g revet ost

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Tag ca. ⅓ af løg, hvidløg og chili fra til farsen.
  2. Sautér løg, hvidløg og chili i en gryde med olie i 3-5 min. Tilsæt tomater, bouillon og krydderier, og lad suppen simre i mindst 15 min.
  3. Kødboller:
  4. Rør kødet med salt, og tilsæt løg, hvidløg og chili. Rør majsmel og æg i farsen, og tilsæt spidskommen og 2 spsk. hakkede korianderblade. Form farsen til små, runde kødboller, og brun dem på en varm pande med olie.
  5. Læg kødbollerne i suppen, tilsæt de frosne majskerner, og lad suppen simre i 8-10 min. Smag til med citrussaft, salt og peber, og servér i dybe tallerkner med quesadillas.
  6. Quesadillas:
  7. Smør tortillaer med pesto, og drys med ost. Fold dem sammen, og steg dem på en varm pande eller i en toastmaskine, til de er gyldne og sprøde, og osten er smeltet. Skær dem i snitter.