Meyers glutenfri fødselsdagsboller
Bagt efter bardomsmindet af en blød men stadig luftig bolle med enlet kardemommesmag og en porøs, smøragtig skorpe. Det er et af destykker bagværk i bogen, vi har testet flest gange, men også en afvores absolutte favoritter i sin endelige udgave. Fødselsdagsbollerneer bedst friskbagte og et par timer frem, og ellers på risteren.
7-8 stk. glutenfri boller
Total:20 minutter
Ingredienser
- 200 g glutenfri havremel
- 200 g rismel
- 500 g sødmælk
- 50 g smør
- 65 g sukker
- 10 g salt
- 2-3 g stødt kardemomme
- 20 g glutenfri gær
- 15 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
- 2 æg
Sådan bager du glutenfri fødselsdagsboller
- Bland de to slags mel, så du har det klar.
- For nogle forme eller nogle ca. 2½ dl kaffekopper med køkkenfilm, så du har dem klar.
- Kom sødmælk, smør, sukker, salt og kardemomme i en gryde, og varm blandingen op over lav varme, til den er håndvarm, og smørret er smeltet. Hæld den lune mælkeblanding i en stor skål, og pisk gæren i. Pisk et enkelt æg i (det andet går til pensling).
- Pisk nu loppefrøskallerne i, og tilsæt efter 10 sekunders piskning melblandingen, og pisk dejen godt igennem, til den er jævn og klumpefri.
- Hæld dejen i de klargjorte forme/kopper. Dæk formene til med køkkenfilm, og lad dem stå lunt, til de er hævet med en halv gang. Det tager ca. 1-2 timer.
- Sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer, men gerne natten over, så dejen bliver helt kold og sætter sig.
- Varm ovnen op til 200°. Vend bollerne ud på et stykke bagepapir på en bageplade, så de står med bunden i vejret. Bag bollerne i 10 minutter, tag dem kortvarigt ud, og pensl dem med et sammenpisket æg.
- Gentag efter 10 minutter, og bag derefter bollerne færdige, til de er flot gyldenbrune og føles lette, når du løfter på dem – det tager 5-10 minutter efter efter sidste pensling .
PRØV OGSÅ:Meyers glutenfri drømmekage