drømmekage glutenfri

Skøn glutenfri drømmekage fra Meyers Bageri

Her spejler kokossmagen fra toppen sig ned i sandkagebasen, som vi bager med kokosmælk, mandelmel og rismel. Drømmekagen har aner i den nordvestjyske by Brovst, hvorfra den i 1960'erne bredte sig og blev allemandseje. Denne version er uden gluten og du får opskriften lige her:

8-10 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • KAGEDEJ:
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 110 g mandelmel
  • 75 g rismel
  • 8 g glutenfrit bagepulver
  • 70 g smør
  • 150 g kokosmælk
  • KOKOSFYLD:
  • 100 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 225 g brun farin
  • 50 g kokosmælk

Sådan bager du glutenfri drømmekage

  1. KAGE:
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker
  3. Vend vaniljekorn, mandelmel, rismel og bagepulver i dejen, til den er jævn.
  4. Smelt smørret i en kasserolle, og rør kokosmælken i det smeltede smør.
  5. Vend blandingen i dejen.
  6. Fordel dejen i et smurt ovnfast fad, og forbag kagen ved 190 grader i 20 minutter
  7. KOKOSFYLD:
  8. Lav i mellemtiden fyldet ved at vende alle ingredienser sammen i en gryde og lade det koge op under konstant omrøring. Så snart det koger, er fyldet klart
  9. Tag kagen ud af ovnen og skru op på 220 grader.
  10. Fordel fyldet på kagen, oig bag den i yderligere ca. 5 minutter.
  11. Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den.