Skøn glutenfri drømmekage fra Meyers Bageri
Her spejler kokossmagen fra toppen sig ned i sandkagebasen, som vi bager med kokosmælk, mandelmel og rismel. Drømmekagen har aner i den nordvestjyske by Brovst, hvorfra den i 1960'erne bredte sig og blev allemandseje. Denne version er uden gluten og du får opskriften lige her:
8-10 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- KAGEDEJ:
- 1 vaniljestang
- 3 æg
- 225 g sukker
- 110 g mandelmel
- 75 g rismel
- 8 g glutenfrit bagepulver
- 70 g smør
- 150 g kokosmælk
- KOKOSFYLD:
- 100 g smør
- 150 g kokosmel
- 225 g brun farin
- 50 g kokosmælk
Sådan bager du glutenfri drømmekage
- KAGE:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker
- Vend vaniljekorn, mandelmel, rismel og bagepulver i dejen, til den er jævn.
- Smelt smørret i en kasserolle, og rør kokosmælken i det smeltede smør.
- Vend blandingen i dejen.
- Fordel dejen i et smurt ovnfast fad, og forbag kagen ved 190 grader i 20 minutter
- KOKOSFYLD:
- Lav i mellemtiden fyldet ved at vende alle ingredienser sammen i en gryde og lade det koge op under konstant omrøring. Så snart det koger, er fyldet klart
- Tag kagen ud af ovnen og skru op på 220 grader.
- Fordel fyldet på kagen, oig bag den i yderligere ca. 5 minutter.
- Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den.
PRØV OGSÅ:Meyers glutenfri fødselsdagsboller