Kylling i fad med appelsin & rosmarin

Middelhavskylling: Kylling med appelsin og rosmarin

Søde, saftige appelsiner og den kraftfulde, aromatiske rosmarin passer perfekt til f.eks. fjerkræ.

Kylling med appelsin og rosmarin til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling ca. 1,2-1,4 kg
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • 3 økologiske appelsiner
  • grene af frisk rosmarin
  • 1 økologisk citron
  • ca. 2 dl hønsebouillon
  • 200 g brune fuldkornsris

  1. Sådan gør du:
  2. 1. Partér kyllingen i mindre stykker, gnid dem med hvidløg, olie samt salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad.
  3. 2. Pres saften fra den ene appelsin over, og læg rosmaringrene samt resterende appelsiner og citron, som er skåret i mindre stykker, ved.
  4. 3. Sæt kyllingen i ovnen ved 200° varmluft, og lad den blive gyldenbrun. Hæld lidt bouillon i fadet, og steg videre i 40-45 minutter.
  5. 4. Server kyllingen med stegeskyen og kogte fuldkornsris.
  6. Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 29%, kulhydrat 41%