Minestrone med savojkål og perlebyg
En ny variant af en italiensk klassiker. Nu med savojkål og perlebyg.
4
Ingredienser
- 2 gulerødder
- ¼ knoldselleri, 250 g
- 2 porrer
- ½ savojkål, 300 g
- 1 spsk olivenolie
- 150 g perlebyg
- 1½ liter grønsagsbouillon
- 2 fed hvidløg
- 3 tomater
- 1 håndfuld basilikum
- salt og peber
- evt. saft af ½ citron
- Tilbehør: 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g
Sådan gør du:
- Skræl gulerødder og selleri. Skær gulerod og selleri i små tern, porren i ringe. Halver kålen, fjern stokken og skær kålen i strimler i 1 cm tykkelse. Skær dem over, så de ikke er længere, end at de kan ligge på en ske. Varm olien op i en gryde og svits grønsagerne. Tag grønsagerne op. Kom perlebyg og bouillon i gryden. Skru ned og lad perlebyggen simre under låg i 20 min. Tilsæt grønsager og presset hvidløg og lad suppen simre yderligere 5 min. Skær tomaterne i små tern. Kom tomater og basilikum i suppen. Kog op og smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft. Server suppen rygende varm med groft brød.
- TIP! Kål er rig på bl.a. C-vitamin. Derudover har kål et højt indhold af sunde kostfibre.
- Energi pr. person: 450 kcal, protein 12%, kulhydrat 73%, fedt 15%.