Mini-cheeseburgere

Skønne sliders: Sådan laver du mini-cheeseburgere

Lækre burgere med ost i miniformat. Burgerbollerne er hjemmebagte og vi bager en stor portion, så der er lidt til fryseren også. Opskriften er til 20 boller. Brug de 10 til minicheeseburgere. Frys de overskydende boller ned til senere.

20 mini-burgere (sliders)

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: 12 min.
  • Bollerne er fryseegnede 
  • Burgerboller
  • (20 stk.)
  • 25 g smør (smeltet)
  • 2 dl kærnemælk/mælk
  • 15 g gær
  • 1½ tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • ca. 225 g hvedemel
  • sesamfrø
  • Bøffer til burgerne:
  • (10 stk.)
  • 350-400 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • olie/smør (til stegning)
  • 2-3 skiver ost
  • Tilbehør:
  • ketchup, syltet agurk, løg,
  • agurk, salatblade,tomat

Sådan laver du mini-burgere (sliders)

  1. Hæld smør i en skålog tilsæt kærnemælk/mælk. Rør gæren ud ivæsken og tilsæt sukker,salt, kardemommeog sammenpisket æg(tag evt. lidt fra tilpensling). Rør melet idejen og ælt den godtigennem. Lad den hævetildækket til dobbeltstørrelse (ca. 1 time).
  2. Vend dejen ud på etmeldrysset bord og delden i 20 stykker. Formdem til boller og lægdem på en bageplademed bagepapir. Trykdem flade med en vådhånd og lad dem hvile,mens ovnen varmer optil 200 grader (varmluft).Pensl bollernemed vand eller æg ogdrys med sesamfrø. Bagdem 10-12 min. og laddem afkøle på en rist.
  3. Ælt kødet sammen medsalt og peber og formfarsen til 10 små, fladebøffer. Brun dem på envarm pande med olie/smør i ½-1 min. på hverside. Læg dem på en bageplademed bagepapir.Læg en kvart skive ostpå hver bøf og steg demunder grillen i ovnen,til osten er smeltet (1-2min.).
  4. Anret i flækkedeboller med ketchup,salatblade, syltet agurki skiver og grønsagerefter smag.