Mini-cheesecakes med brombær
En sprød kiksebund, et lag vaniljecreme og en syrlig brombærtopping – uhmmm.
(12 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Bund:
- 150 g knuste digestivekiks eller ingefærkager
- 1 spsk sukker
- 50 g smeltet smør
- evt. ½ tsk stødt kanel og/eller ingefær
- Creme:
- 200 g flødeost naturel
- 1 dl cremefraiche 18% eller græsk yoghurt 10%
- 75 g sukker
- 2 æg str. L
- 1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
- Topping:
- 250 g brombær
- 1 usprøjtet citron
- ½ dl vand
- 50 g sukker
- 2 tsk majsstivelse
- Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg papirforme i en muffinform med 12 huller.
- Bland knuste kiks eller kager med sukker, smør og evt. krydderier og fordel det i bunden af papirformene. Pres kiksebunden sammen – brug f.eks. bunden af et kraftigt glas. Sæt muffinformen i ovnen i 10 min.
- Rør flødeosten jævn og rør cremefraiche og sukker i. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt vanilje. Fordel cremen i papirformene og sæt kagerne tilbage i ovnen i 15-20 min. – til cremen akkurat er stivnet. Stil formen på en rist og lad kagerne afkøle min. 20 min., før de tages ud af formen og afkøler helt.
- Skyl brombærrene, og skær meget store bær i halve. Læg dem i en gryde med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft. Tilsæt vand, sukker og majsstivelse og kog det igennem under omrøring, til det bliver tykt og blankt – det tager ca. 3 min. Hæld sovsen i en skål til afkøling.
- Pynt kagerne med brombærsovsen og stil dem koldt.