Mini-donuts uden friture fra Hjemmet

Mini-donuts uden friture

Små runde fristelser.

Her er en opskrift på mini-donuts, der er bagt i ovnen, så man slipper for friture og får lidt bedre samvittighed.

Når jeg bager dem, får jeg udlevet min indre pynte-prinsesse. Her blev det til mørk chokolade med frysetørrede hindbær og hakkede pistaciekerner. Men du lader selvfølgelig bare din egen fantasi og pynte-genet råde.

Ca. 30 stk.

2 æg

200 g sukker

1 vaniljestang

60 g smør

2,5 dl mælk

750 g hvedemel

25 g bagepulver

1 tsk. salt

Pynt:

mørk chokolade

frysetørrede hindbær

usaltede pistaciekerner

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

3. Smelt smørret og tilsæt det æggesnapsen sammen med mælken.

4. Sigt mel, bagepulver og salt og kom det i æggeblandingen. Alt det til en smidig dej.

5. Lad dejen afkøle i 1 times tid i køleskabet.

6. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm’s tykkelse. Stik ca. 30 donuts ud med to glas: ét på ca. 6 cm i diameter og ét lille snapseglas til hullet i midten.

7. Sæt dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 10 min.

8. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. og lad dem køle af på en bagerist.

9. Pynt donutsene med smeltet, mørk chokolade og drys med frysetørrede hindbær og pistaciekerner.

Tip: Du kan også pynte kagerne med f.eks. glasur, hakkede nødder, ristet kokosmel, bladguld, bærstøv og sukkerkrymmel