Mini-påskecheesecakes med citron
Lækre små cheesecakes med et syrligt pift af citrus. Perfekt som afslutning på en god påskemiddag eller desserten til påskefrokosten.
(6-8 stk.)
Ingredienser
- Bund:
- 200 g digestive-kiks
- 50 g sukker
- 100 g smør
- Fyld:
- 4 blade husblas
- 100 g hvid chokolade
- 4 spsk. citronsaft
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 200 g flødeost
- 2 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
- 1 ds. pasteuriseret æggehvide, svarer til 1
- ½ æggehvide
- 100 g sukker
- 3½ dl piskefløde
- frisk mynte til pynt
- Kom kiks, sukker og smør i en foodproces-sor, og miks det sammen. Fordel kiksemas-sen i bunden af 12-16 små glas eller muf-finsforme. Pres kiksebundene godt sammen. Stil dem tildækket i køleskabet.
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
- Smelt hakket hvid chokolade i mikroovn eller over vandbad.
- Smelt husblassen i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Rør citronsaften i. Rør cremefraiche og flødeost i sammen med citronskal. Rør lidt af denne masse i husblassen. Rør husblasmassen i resten af flødeostemassen. Rør nu lidt af denne masse i chokoladen. Vend chokolade-blandingen i flødeostemassen.
- Pisk æggehviden med sukkeret, til det er hvidt og luftigt. Vend de piskede æggehvi-der i flødeostemassen. Pisk fløden til skum, og vend også det i. Hæld massen over kikse-bundene. Dæk med plastfilm. Stil desserten i køleskab 3-4 timer. Pynt desserterne med mynte.
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee