Mini-påskecheesecakes med citron

Mini-påskecheesecakes med citron

Lækre små cheesecakes med et syrligt pift af citrus. Perfekt som afslutning på en god påskemiddag eller desserten til påskefrokosten.

(6-8 stk.)

Ingredienser

  • Bund:
  • 200 g digestive-kiks
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • Fyld:
  • 4 blade husblas
  • 100 g hvid chokolade
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 200 g flødeost
  • 2 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
  • 1 ds. pasteuriseret æggehvide, svarer til 1
  • ½ æggehvide
  • 100 g sukker
  • 3½ dl piskefløde
  • frisk mynte til pynt

  1. Kom kiks, sukker og smør i en foodproces-sor, og miks det sammen. Fordel kiksemas-sen i bunden af 12-16 små glas eller muf-finsforme. Pres kiksebundene godt sammen. Stil dem tildækket i køleskabet.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
  3. Smelt hakket hvid chokolade i mikroovn eller over vandbad.
  4. Smelt husblassen i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Rør citronsaften i. Rør cremefraiche og flødeost i sammen med citronskal. Rør lidt af denne masse i husblassen. Rør husblasmassen i resten af flødeostemassen. Rør nu lidt af denne masse i chokoladen. Vend chokolade-blandingen i flødeostemassen.
  5. Pisk æggehviden med sukkeret, til det er hvidt og luftigt. Vend de piskede æggehvi-der i flødeostemassen. Pisk fløden til skum, og vend også det i. Hæld massen over kikse-bundene. Dæk med plastfilm. Stil desserten i køleskab 3-4 timer. Pynt desserterne med mynte.