Minicheesecake med blåbær
De små cheesecakes er lette at gå til og smager vidunderligt.
Minicheesecake med blåbær
(12 mini-cheesecakes)
Bund:
250 g kiks evt. med chokolade
50 g smør
2 spsk. sukker
1½ tsk. kanel
Topping:
200 g Philadelphia smøreost
150 g sukker
¼ tsk. salt
kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl fløde
blåbær eller anden frugt
12 papirsforme eller
1 metalmuffinsform med plads til 12 muffins
1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
2. Læg kiksene i en frysepose, og mas dem med en kagerulle, til de bliver pulveriserede. Du kan også bruge en foodprocessor.
3. Bland smeltet smør, kiksekrummerne, kanel og sukker, og pres en spiseskefuld af blandingen ned i hver af formene. Bag bundene i 5 min. i den forvarmede ovn. Sæt ovnen til 145 grader.
4. Lav toppingen ved at pisk Philadelphia i 20 sekunder. Pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg ad gangen, og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Stop med at piske, når alt er blandet sammen.
5. Fyld cheesecakeblandingen op til kanten af formen.
6. Bag kagerne i 20-25 min. Cheesecaken er fast som en budding, når den er færdig.
7. Tjek cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden, og bag den evt. mere, hvis den er for flydende.
8. Lad kagerne køle i minimum 4 timer, inden de spises. Alternativt i køleskabet over natten.
9. Pynt kagen med frugt eller andet godt.
► SE OGSÅ: Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær
► SE OGSÅ: Bag en blåbærclafoutis
► SE OGSÅ: Bag med bær