Cheesecake

Minicheesecake med blåbær

De små cheesecakes er lette at gå til og smager vidunderligt.

Minicheesecake med blåbær

(12 mini-cheesecakes)

Bund:

250 g kiks evt. med chokolade

50 g smør

2 spsk. sukker

1½ tsk. kanel

Topping:

200 g Philadelphia smøreost

150 g sukker

¼ tsk. salt

kornene fra 1 vaniljestang

3 store æg

1 dl fløde

blåbær eller anden frugt

12 papirsforme eller

1 metalmuffinsform med plads til 12 muffins

1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.

2. Læg kiksene i en frysepose, og mas dem med en kagerulle, til de bliver pulveriserede. Du kan også bruge en foodprocessor.

3. Bland smeltet smør, kiksekrummerne, kanel og sukker, og pres en spiseskefuld af blandingen ned i hver af formene. Bag bundene i 5 min. i den forvarmede ovn. Sæt ovnen til 145 grader.

4. Lav toppingen ved at pisk Philadelphia i 20 sekunder. Pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg ad gangen, og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Stop med at piske, når alt er blandet sammen.

5. Fyld cheesecakeblandingen op til kanten af formen.

6. Bag kagerne i 20-25 min. Cheesecaken er fast som en budding, når den er færdig.

7. Tjek cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden, og bag den evt. mere, hvis den er for flydende.

8. Lad kagerne køle i minimum 4 timer, inden de spises. Alternativt i køleskabet over natten.

9. Pynt kagen med frugt eller andet godt.

► SE OGSÅ: Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær

► SE OGSÅ: Bag en blåbærclafoutis

► SE OGSÅ: Bag med bær