Mississippi mud pie uden ovn
Find skumfiduserne frem, og prop dem i denne forbistrede lækre kage.
Der er røget mange skumfiduser indenbords denne sommer, da de nærmest er et must over bålet eller grillen som afslutning på en omgang grillmad. Men de skønne fiduser er også geniale i kager som f.eks. denne missisippi mud pie med kiksebund, der hører til en af mine absolutte favoritter.
Prøv også min opskrift på brownie med masser af chokolade TRYK HER
Den indeholder intet mindre end 350 g god chokolade og lige så mange skumfiduser, så smagen er intens, og de færreste kan spise mere end ét stykke. Servér den evt. med en kugle vaniljeis eller lidt cremefraiche for at friske op.
Missisippi mud pie er en genial gæstedessert, da den kan laves dagen før servering og blot tages ud af køleskabet lige inden, den sættes på bordet.
12 personer
Arbejdstid: 35 min.
Køletid: natten over
Bund:
200 g digestivekiks
75 g smør
Fyld:
350 g skumfiduser (marshmellows)
1 dl letmælk
½ tsk. kanel
1 spsk. vaniljesukker
1 nip fint salt
350 g mørk chokolade (min. 60%)
3 dl piskefløde
2 spsk. rom
Pynt:
2 spsk. kakaopulver
2 spsk. mandler
Bund:
1. Kom kiksene i en blender, og kør til fint pulver. Hæld det i en skål, og bland med smeltet smør.
2. Pres blandingen ud i et jævnt lag i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).
Fyld:
3. Kom skumfiduser, mælk, kanel, vaniljesukker og salt i en gryde, og smelt blandingen under omrøring. Tag gryden af varmen, og afkøl let.
4. Smelt chokoladen over vandbad, og afkøl let.
5. Pisk fløden til skum, og tilsæt rom.
6. Vend den smeltede chokolade med flødeskum og derefter med skumfidus-blandingen til ensartet konsistens.
7. Hæld det hele i springformen, dæk med husholdningsfilm, og sæt kagen i køleskabet natten over.
8. Pynt kagen med drysset kakao og hakkede mandler (evt. tørristede).
Tip: Er du glad for kaffe, kan du tilsætte 2 spsk. brygget, afkølet ka