Mississippi mudcake
Den er mørk og chokoladefyldig - få en opskrift på en vaskeægte missisipi mudcake.
8-10 personer
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 150 g mørk chokolade, ca. 60 %
- kakao
- 450 g sukker
- 2½ dl kogende vand
- ¾ dl kahlua el. appelsinsaft
- 1 spsk. neskaffepulver
- 250 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 æg
- 100 g hvide skumfiduser
- Pynt:
- 80 g pekannødder el. valnødder
- evt. 1 dl kokosmel
- Glasur:
- 100 g hakket mørk chokolade,
- 60 % kakao
- 3 spsk. ahornsirup
- ½ dl piskefløde
- Kom smør, chokolade, sukker,vand, kahlua og kaffepulver i engryde, og smelt det sammen underomrøring. Det skal ikke koge.
- Lad det afkøle ca. 15 min. Komblandingen i en stor skål. Blandhvedemel, bagepulver og kakao.Sigt det i. Rør herefter æggenei. For en springform (22 cm idiameter) med bagepapir. Komdejen i.
- Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1time på midterste ovnribbe. Hviskagen begynder at blive mørk,så læg alufolie løst over efterca. 45 min. af bagetiden. Fordelgrofthakkede skumfiduser overkagen, og bag dem med 10 min.yderligere. De skal blive gyldnepå toppen. Lad kagen køle af 30min. i formen, inden den tagesud.
- Kom pekannødderne i et ovnfastfad, og stil dem i ovnen ved180 gr. i ca. 10 min. Afkøl og hakdem groft.
- Kom ingredienserne til glasureni en gryde, og smelt detsammen under omrøring. Fordelglasuren over kagen med en ske.Drys pekannødder og evt. kokosmelover.