Moderne kalvefilet stegt som vildt
Steg din kalvefilet som vildt, top med fløde-urte-sovs og få en fantastisk smagsoplevelse med denne opskrift.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- ¾-1 kg kalvefilet (afpudset)
- salt og friskkværnet peber
- 15 skiver bacon
- 250 g skalotteløg (pillede, mindre stykker)
- 3-4 (500 g) pastinakker (stykker)
- 2 tsk hele enebær (hakkede)
- 2-3 laurbærblade
- ½ tsk rosmarin
- ½ liter vand (eller kalvebouillon)
- Fløde-urte-sovs:
- stegesky og urter (fra stegen)
- 1 spsk smør
- 1½ spsk hvedemel
- 2½ dl piskefløde
- 2 spsk blåskimmelost (f.eks. danablu)
- Tilbehør:
- Kartofler, grønne bønner og tyttebærsyltetøj
- Krydr kødet med salt og peber. Læg baconskiverne oven på kødet og bind kødsnor omkring. Læg kødet i et ovnfast fad på en bund af skalotteløg, pastinakker, enebær, laurbærblade og rosmarin. Hæld vand eller bouillion i fadet, så det står ca. 1/3 op ad siderne på kødet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
- Sovs: Rør smør og mel sammen til en smørbolle. Hæld urter og stegesky fra fadet i en blender og kør til ensartet konsistens. Hæld det i en gryde med fløde, læg smørbollen i og kog forsigtigt op. Pisk sovsen igennem med blåskimmelost. Smag den til med salt og peber.
- Hvis baconen på stegen ikke er brunet nok, kan det gøres under ovngrillen. Husk at tage kødsnoren af, så den ikke brænder.
- Skær stegen i tynde skiver og servér med kartofler, bønner, syltetøj og vildtsovs.