Mojo granita

Den skønneste Mojito Granita

En frisk og syrlig granita med lime og mynte, der straks leder tankerne hen på en mojito – bare uden rom. Server granitaen som en frisk dessert på årets sidste aften, eller brug den som lille kold ganerenser mellem retterne. Skal den have et ekstra festligt touch, kan du hælde lidt prosecco over granitaen, når glassene er serveret.

4-6 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • 165 g sukker
  • saft af ca. 6 lime (1 ½ dl)
  • 3 dl vand
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1 bundt frisk mynte
  • fintrevet skal af 2 lime

Sådan laver du frossen mojito

  1. Kom sukker, limesaft, vand og glukosesirup i en lille gryde. Varm blandingen op, til sukkeret er opløst, og tag gryden af varmen. Tilsæt den friske mynte, og lad den trække i siruppen i ca. 15 minutter.
  2. Fjern mynten, hæld siruppen i en beholder og tilsæt limeskal. Stil siruppen på køl, og kom den derefter i fryseren til dagen efter. Ønsker du en sorbet, kan du køre siruppen på en ismaskine.
  3. Tag granitaen ud ca. 15 minutter før servering. Skrab isen med en gaffel, og anret portioner i flotte glas eller små skåle. Server straks.
  4. Tip: For at få en sorbet kan du køre siruppen på en ismaskine.

Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens