Mørbrad

Mørbrad & ærtehummus

Uhm… hvis du er vild med mørbrad, vil du elske disse spyd og den grønne hummus med hasselnødder.

4

Ingredienser

  • 1 afpudset svinemørbrad ca. 400 g
  • 1 spsk groft knuste
  • fennikelfrø
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk dijonsennep
  • salt, peber
  • ÆRTEHUMMUS:
  • 250-300 g ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g ristede hasselnøddekerner
  • 1 spsk rapsolie
  • 1-2 tsk æble- eller hyldeblomsteddike
  • SALAT AF FENNIKEL,
  • ÆRTE OG ÆBLE:
  • 1-2 små fintsnittede fennikler
  • 125 g sukkerærter
  • 1 udkernet, fintsnittet æble
  • 1 bdt. mynte
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk olivenolie
  • SERVERING:
  • 350 grov baguette

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver. Bland fennikel, olie og sennep med lidt salt og peber. Vend kødstykker i blandingen, sæt dem på spid og steg dem i stor pande 3-4 minutter på hver side. Lav hummussen: Blend ærter, hvidløg og hasselnøddekerner med rapsolie, smag til med æbleeddike, salt og peber. Tilsæt evt. en spsk vand, hvis hummussen er for tyk. Bland ingredienserne til salaten, vend og smag den til med lime, olivenolie samt salt og peber og server den til spiddene med ærtehummus og grov baguette. 540 kcal
  2. Energi pr. person: 540 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%