Mørbrad med nudler og grønt

Mørbrad med nudler og grønt

Drys mørbrad m/nudler & grønt med ristede cashewnødder eller peanuts, det giver retten lidt kant.

Ingredienser

  • Mørbrad med nudler og grønt
  • 250 g brede risnudler
  • 1 svinemørbrad, ca. 500 g
  • 2 spsk. olie
  • 1 dl teriyakisauce
  • Desuden:
  • 200 g grønne bønner, evt. fra dybfrost
  • 250 g broccolibuketter
  • Marinade:
  • 1 forårsløg
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. olie, gerne mild
  • sesamolie eller nøddeolie
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. friskhakket rød chili eller sambal oelek
  • Pynt:
  • koriander og limebåde

  1. Afpuds mørbraden. Dup kødettørt med køkkenrulle. Skær kødet istrimler.
  2. Kog nudlerne. Kom dem i en sigte,og overbrus med koldt vand, og laddem afdryppe.
  3. Varm halvdelen af olien op i en wokeller på en stegepande. Brun kødet, tildet er gyldent på alle sider. Tag kødetop, og gentag med den anden halvdel.Kom alt kødet på panden, med teriyakisauceover. Vend rundt i kødet, tilteriyakisaucen er kogt lidt ind.
  4. Nip bønnerne. Del broccolien ibuketter. Kog bønnerne i letsaltetvand i 2 min. Kom broccolien i, og kogyderligere 3 min. Afdryp i en sigte, ogvend den i nudlerne.
  5. Snit forårsløget. Pisk dressingensammen, og vend den i nudelblandingen.Fordel kødet over. Pynt medkoriander.