Mørbrad med ricottafyld

Mørbrad med ricottafyld

En klassisk mørbrad er altid godt. Prøv evt. denne opskrift med ricottafyld.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stegetid i alt: ca. 25 min.
  • 2 små svinemørbrader
  • salt og peber
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • Fyld:
  • 200 g ricotta (fås i supermarkeder)
  • 1 spsk finthakket merian
  • 2-3 spsk finthakket persille
  • 1 lille finthakket løg
  • 2 spsk fløde
  • salt og peber

  1. Flæk hver mørbrad halvt igennem og bank dem lidt fladere med håndroden. Drys dem med salt og peber.
  2. Rør fyldet sammen og læg det på den ene mørbrad. Læg den anden over og luk siderne med kødsnor eller med nåle.
  3. Gnid mørbraderne på alle sider med salt og peber. Brun dem i smør og olie i en gryde. Dæmp varmen og steg dem videre i 20 min., vend dem, når halvdelen af stegetiden er gået.
  4. Lad dem trække nogle minutter, før snor eller nåle fjernes, og mørbraden skæres i tykke skiver.
  5. Kan f.eks. serveres med krydret grønsagsblanding.