Mørbradbøffer med spinatblanding
En nem opskrift på delikate mørbradbøffer med en sund spinatblanding.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: ca. 6 min.
- 1 mørbrad på 500-600 g
- salt og peber
- 1 løg (skivet)
- 2 spsk smør
- 21 /2 dl fløde (13 %)
- 1 dl bouillon
- 100 g blå ost (smuldret)
- Spinatblanding:
- 1 bdt forårsløg (fintsnittede)
- 3 spsk smør
- 500 g spinat (frisk)
- salt og peber
- Skær mørbraden i bøffer på 2-3 cm. Bank dem flade med håndroden og krydr dem med salt og peber.
- Brun først løgene i fedtstof på panden og tag dem af.
- Brun derefter bøfferne på begge sider på panden. Dæmp varmen og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme.
- Kom den smuldrede ost på panden sammen med bouillon og fløde. Lad det koge sammen kort. Smag det til.
- Spinatblanding:
- Nip spinaten fri for de groveste stilke. Skyl spinaten godt. Svits forårsløg i smørret i en gryde. Kom spinaten i og svits den, til den netop er faldet sammen. Krydr med salt og peber.
- Kom løgene på bøfferne og server spinatblandingen til.
- Løse ris vil være godt som yderligere tilbehør.