Morgenbrød med blå birkes, korender og ristede hasselnødder
Få friskbagte birkes på morgenbordet
Ingredienser
- 60 g hasselnøddekerner
- 40 g havregryn
- 300 g Manitoba-mel
- 40 g korender
- 7 g gær
- ½ dl øl
- 1½ dl vand
- 1½ dl yoghurt eller kærnemælk
- 12 g fint salt
- blå birkes til pynt
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader og rist hasselnødderne i et par minutter, til de er gyldne. Køl nødderne ned og hak dem groft.
- Ælt alle ingredienser undtagen saltet sammen i et par minutter. Tilsæt salt og ælt videre i yderligere 15 minutter. Det er en stor fordel at bruge en køkkenmaskine. Dejen vil virke meget blød, men det skal den også være. Kom dejen i en rugbrødsform af standardstørrelse eller i små portionsforme, som er penslet godt med olie. Stil formen(e) et lunt sted, til dejen er hævet til det dobbelte. Eller sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over, det giver en endnu bedre smag og struktur. Varm ovnen op til 210 grader. Drys brødet med et jævnt lag birkes, så de dækker hele overfladen. Et stort brød bages først i formen i 20 minutter, tages ud af formen og bages i yderligere ca. 15 minutter. Små brød bages i formene i 15 minutter, tages ud af formene og bages i yderligere ca. 5 minutter. Server brødet lunt.