Mors dag: Forkæl din mor med lækker morgenmad
Server en skøn morgenmad med friskpresset juice, hjemmebagte boller og lækker marmelade for din mor på mors dag.
Selv de allermindste kan være med, når vi laver morgenmad til mor. Opskrifterne er nemme og lige til at gå til - server en skøn morgenmad med friskpresset juice, hjemmebagte boller og lækker marmelade for din mor på mors dag, eller hvilken som helst anden dag, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra for hende!
Dæk op med friske blomster – gerne på altanen eller terrassen ♥
Her får du opskrifterne på en nem og lækker morgenmad bestående af hjemmebagte koldhævede boller, hjemmelavet syltetøj og friskpresset juice til mor på Mors dag:
Mors dag morgenmad:
Godmorgen juice
Arbejdstid: 5 min.
Ikke fryse-egnet (2 personer)
1-2 appelsiner
1 rød grapefrugt
Sådan gør du:
- Læg frugterne i køleskab dagen før.
- Halver frugterne og pres saften.
- Fordel i to glas.
Morgenboller
Lav dejen inden sengetid og sæt den i køleskabet. Næste morgen kan man liste ud i køkkenet (uden at vække mor) og bage bollerne.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
(ca. 8 stk.)
15 g gær
4 dl koldt vand
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 spsk sirup
2 dl durumhvedemel
ca. 400 g hvedemel
- Rør gæren ud i koldt vand og rør fuldkornshvedemel i. Tilsæt salt og sirup og de to slags mel – hold evt. lidt tilbage.
- Ælt dejen igennem – den skal være blød og lidt klistret.
- Dæk dejfadet med et låg eller plastfilm og sæt det i køleskabet natten over.
- Næste morgen: sæt en bradepande i bunden af ovnen og tænd på 225 grader.
- Tag dejen ud af køleskabet. Tag ned i dejen med en stor ske/ træske og skrab den ud med en dejskraber overpå en bageplade med bagepapir – som ujævne boller. Placer dem med god afstand.
- Sæt pladen i ovnen og kast en kop vand ned i den varme bradepande. Luk straks og bag bollerne ca. 15 min. Tag dem ud og læg dem på en bagerist.
Hindbær/jordbærmarmelade
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 8-10 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 1 l færdig marmelade)
300 g frosne jordbær
3 spsk citronsaft
300 g syltesukker
300 g frosne hindbær
- Lad jordbærrene tø en smule og skær dem i halve eller kvarter.
- Kom dem i en gryde med citronsaft og giv dem et opkog under låg. Rør syltesukker i og kog marmeladen 3 min.
- Tilsæt hindbær og kog yderligere ca. 3 min.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem tæt. Opbevar et mørkt og køligt sted.
Tip: Kog evt. ½ stang vanilje eller 2 tsk fintrevet ingefær sammen med frugten.