Opskrift på glutenfri vaniljekranse

Mormor Elinors glutenfri vaniljekranse

Ingen jul uden mormors lækre vaniljekranse. Det er sådan en fin og elegant småkage, der altid gør lykke. Især hullet i midten har ry for at smage bedst! I Kathrines familie er der stadig nogen, der nægter at spise vaniljekranse uden huller. Men da vi jo har utrolig mange børn, så har vi altså udviklet en opskrift, der nemt og hurtigt kan sprøjtes ud med tylle. Faktisk er de også ret søde sprøjtet ud som små hjerter, hvis man vil glæde en man har kær. Vi bruger mandelmel i dejen, men hvis det ønskes, kan der tilsættes lidt smuttede finthakkede mandler også for mere bid.

Ca. 50 stk.

Total:8 minutter

Ingredienser

  • 175 gr. blødt smør
  • 100 gr. mandelmel
  • 125 gr. rismel
  • 75 gr. kartoffelmel
  • 1 æg
  • 125 gr. rørsukker
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt
  • Kornene af 1 stor fed vaniljestang

Sådan bager du glutenfri vaniljekranse

  1. Rør smør, sukker, mel og hjortetaksalt sammen indtil cremet på røremaskine eller med håndmixer.
  2. Slå ægget ud deri og rør til det er samlet. Fyld i sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt ud i ønsket størrelse.
  3. Bages ved 200 grader i 7-8 min. Lad dem køle af og opbevar i kagedåse.

Glutenfri bageglæde

Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie giver i bogen Julebageglæde et bud på det klassiske julebag i glutenfri variationer.

I bogen finder du 18 udførlige og herlige opskrifter, som let lader sig udforme i eget køkken. Endvidere giver de to bagedamer et indblik i små detaljer vedrørende ingredienser og gode musthaves i forhold til glutenfri kagebagning.

Bogen er poetisk komponeret med en personlig blanding af små historier om julebageglæde, børn og barndomsminder.

Læs mere om Bageatelieret her eller følg Kathrine & Mette Marie på Instagram