Mormoræblekage med gelé
Der er ikke noget bedre end mormoræblekage med gelé!
6 personer
Ingredienser
- Mormoræblekage med gelé
- 1 kg syrlige æbler, f.eks. Belle de Boskoop
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- 30 g smør
- 150 g rasp
- 5 spsk. sukker
- ¼ l piskefløde
- ribsgelé
- Skræl æblerne, og skær dem i både.Kog æblerne 10-15 min. med vand,sukker, udskrabede vaniljekorn og dentomme vaniljestang. Tag den tommestang op. Mos æblerne med et piskeris.Afkøl grøden.
- Smelt smørret på en pande. Kom raspog sukker på. Rist det sprødt i smørret,mens du hele tiden vender rundt i detmed en spatel. Afkøl blandingen.
- Pisk fløden til skum. Læg æblemoslagvist med raspen i små patentglas,eller brug en stor skål. Pynt med flødeskumog geléklatter.