Mormoræblekage med gelé

Mormoræblekage med gelé

Der er ikke noget bedre end mormoræblekage med gelé!

6 personer

Ingredienser

  • Mormoræblekage med gelé
  • 1 kg syrlige æbler, f.eks. Belle de Boskoop
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 30 g smør
  • 150 g rasp
  • 5 spsk. sukker
  • ¼ l piskefløde
  • ribsgelé

  1. Skræl æblerne, og skær dem i både.Kog æblerne 10-15 min. med vand,sukker, udskrabede vaniljekorn og dentomme vaniljestang. Tag den tommestang op. Mos æblerne med et piskeris.Afkøl grøden.
  2. Smelt smørret på en pande. Kom raspog sukker på. Rist det sprødt i smørret,mens du hele tiden vender rundt i detmed en spatel. Afkøl blandingen.
  3. Pisk fløden til skum. Læg æblemoslagvist med raspen i små patentglas,eller brug en stor skål. Pynt med flødeskumog geléklatter.