Mormors agurkesalat

Mormors agurkesalat

Dejlig krydret og frisk hjemmelavet agurkesalat til alle slags stegt kød og fisk. Den klassiske agurkesalat passer både godt til din hot dog - og anden grillmad, samt til det klassiske julefrokostbord. Og selvfølgelig også til en dejlig leverpostejmad. Her får du opskriften på en god gammeldags hjemmelavet agurkesalat. Som mormor ville have lavet den...

Ingredienser

Mormors agurkesalat

  • 1-2 agurker
  • 1 spsk. salt
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker 
  • peber

Sådan laver du mormors agurkesalat

  1. Snit de skyllede agurker fint, bland dem med salt, og lad dem trække ca. 20 min.
  2. Opløs imens sukkeret i eddiken, og smag til med peber.
  3. Skyl agurkeskiverne, og tryk dem fri for vand i et rent viskestykke. 
  4. Hæld lagen over, og lad salaten trække 5-10 min.

Tip

Du kan evt. give den gamle kending et populært twist ved at komme lidt skiver af ingefær eller hvidløg i lagen.