Mormors kaffe-chokoladefromage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Stivnetid:
- 2-3 timer
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 4 blade husblas
- 1/2 dl stærk kaffe
- 50 g mørk chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3/4 dl sukker
- 3 tsk pulverkaffe
- 1 tsk kakao
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 2 ½ dl piskefløde
- Pynt:
- 50 g chokolade
- Lag husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk pulverkaffe og kakao i.
- Smelt den udblødte husblas i kaffen og smelt chokoladen.
- Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
- Lad kaffen med smeltet husblas svale, så det bliver lunt om en lillefinger. Hæld det herefteri en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
- Pisk æggehvider og fløde stift.
- Vend flødeskum og æggehvider i.
- Kom det i en serveringsskal eller i portionsglas og lad det stivne.
- Pynt med høvlet chokolade for servering.