Mormors kaffe-chokoladefromage

Mormors kaffe-chokoladefromage

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Stivnetid:
  • 2-3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 4 blade husblas
  • 1/2 dl stærk kaffe
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • 3 tsk pulverkaffe
  • 1 tsk kakao
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 ½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 50 g chokolade

  1. Lag husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk pulverkaffe og kakao i.
  3. Smelt den udblødte husblas i kaffen og smelt chokoladen.
  4. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
  5. Lad kaffen med smeltet husblas svale, så det bliver lunt om en lillefinger. Hæld det herefteri en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
  6. Pisk æggehvider og fløde stift.
  7. Vend flødeskum og æggehvider i.
  8. Kom det i en serveringsskal eller i portionsglas og lad det stivne.
  9. Pynt med høvlet chokolade for servering.