Moussaka med kartofler og aubergine
Denne moussaka er nem og lækker mad i fad. Det er en slags "græsk lasagne", hvor lasagneplader er erstattet af skiver af kartofler og aubergine mellem lag af krydret, hakket oksekød og en nem bechamelsauce. En ægte familiefavorit med et lækkert tvist. Prøv selv.
6 personer
Ingredienser
Til lag i moussakaen:
- 2 auberginer
- 300 g kartofler
- 1-2 spsk. olivenolie
Kødsovs:
- 2 løg
- 4 stilke bladselleri
- 1 spsk. olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 1-2 spsk. garam masala eller karry
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
- 1 dl bouillon
- Salt og peber
Bechamel:
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl kogende let- eller sødmælk
- Friskrevet muskatnød
Desuden:
- 100 g reven gratineringsost
Pynt:
- Persille
Tilbehør:
- Salat
- Kartofler og auberginer: Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel aubergineskiver og kartoffelskiver på bagepapir på en bageplade. Pensl med olivenolie. Stil det i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min.
- Kødsauce: Hak løgene. Skær bladsellerien i små tern. Svits løg og bladselleri i olivenolie. Kom kødet i, og svits det med, til det har skiftet farve. Svits kort garam masala med. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, finthakket hvidløg, rosmarin og bouillon. Kog op, og lad det simre under låg ca. 30 min.
- Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring 3-4 min. Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
- Saml moussakaen: Fordel auberginer, kartofler og kødsauce lagvist i et smurt ovnfast fad. Fordel bechamelsauce over. Drys osten over. Stil fadet i ovnen ved 200 grader på anden nederste ovnribbe i ca. 40 min. Pynt evt. med persille.