Moussecake med Bailey

Moussecake med Bailey

Overdådig chokolademoussekage med Bailey - den perfekte afslutning på en lækker middag eller måske nytårsmenu? Kagen er lidt af en bombe, så lidt frisk frugt, vaniljeis eller bær vil give et skønt modspil.

(12 personer)

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 6 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand
  • Creme:
  • 3 blade husblas
  • 300 g mørk chokolade med et
  • kakaoindhold mellem 55-65 %
  • 1 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 1 1⁄4 dl Bailey
  • 5 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Tilbehør:
  • hindbær eller jordbær og flødeskum

  1. Smelt chokoladen. Piskæggeblommer og flormelisskummende. Vend sigtet kakaoog majsstivelse i. Rør chokoladenog vandet i. Pisk hvidernestive, og fold dem i.
  2. Foer enspringform på 22 cm i diametermed bagepapir. Kom dejen i,og bag bunden ca. 40 min. ved180 gr. Afkøl den.
  3. Udblød husblassen 10 min.i koldt vand.
  4. Hak chokoladenfint, og smelt den over vandbadeller i mikroovn.
  5. Varm mælkenop med den flækkede vaniljestang. Lad mælken trække 5min. Fjern vaniljestangen, ogvarm igen mælken op til kogepunktet.Smelt husblassenheri.
  6. Rør nu lidt efter lidt denvarme mælk ned i chokoladen.Rør Bailey i. Pisk fløden til letskum, og vend den i chokoladen.
  7. Foer en springform på22 cm i diameter med bagepapir.Læg den bagte kagebund i.Kom chokolademoussen overkagebunden i springformen.Dæk den til, og stil den i køleskabeti 3-4 timer.
  8. Pynt medsigtet kakaopulver. Skærkagen i portionsstykker,og servér den medhindbær eller jordbærog flødeskum.