Mudcake pyntet med kreativ chokoladepynt

Mudcake pyntet med kreativ chokoladepynt

15-20 personer

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 350 g sukker
  • 2½ dl mælk
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. kakaopulver
  • Desuden:
  • 500 g mælkechokolade
  • 5 dl piskefløde
  • Pynt:
  • chokoladeplader, hindbær og mynte

  1. Hak den mørke chokoladefint, og rør den hakkede chokolade,smør, sukker og mælksammen i en gryde, til det erensartet, det må ikke koge.Kom blandingen i en stor skål,og afkøl det 15-20 min.
  2. Rør æggene i et ad gangen.Sigt hvedemelet i sammenmed bagepulver og kakaopulver.Smør 2 springforme (22cm i diameter). Læg et udklippetstykke bagepapir i bundenaf formene.
  3. Fordel halvdelen af dejeni hver form. Bag kagerneved 175 gr. i ca. 40 min. påmidterste ovnribbe.
  4. Hak mælkechokolden.Kog piskefløden op i engryde. Kom mælkechokoladeni, og tag gryden fravarmen. Rør, til chokoladener smeltet. Afkøl cremen, tilden er smørbar, ikke i køleskabet.Pisk evt. cremen letop med en håndmikser.
  5. Skær hver kage i 2 dele.Fordel et lag creme mellemhver kagebund. Smør tilsidst resten af cremen overkagen. Lad gerne kagentrække et par timer.
  6. Pynt kagen med chokoladeplader,hindbær ogmynte.
  7. Chokoladeplader:100 g mørk chokoladesmeltes over vandbad eller imikroovn. Smør chokoladentyndt ud på bagepapir på etskærebræt. Sæt chokoladeni køleskabet ca. 10 min., tilden er stivnet. Knæk chokoladeni mindre stykker.