Mudcake pyntet med kreativ chokoladepynt
15-20 personer
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 350 g sukker
- 2½ dl mælk
- 3 æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 5 spsk. kakaopulver
- Desuden:
- 500 g mælkechokolade
- 5 dl piskefløde
- Pynt:
- chokoladeplader, hindbær og mynte
- Hak den mørke chokoladefint, og rør den hakkede chokolade,smør, sukker og mælksammen i en gryde, til det erensartet, det må ikke koge.Kom blandingen i en stor skål,og afkøl det 15-20 min.
- Rør æggene i et ad gangen.Sigt hvedemelet i sammenmed bagepulver og kakaopulver.Smør 2 springforme (22cm i diameter). Læg et udklippetstykke bagepapir i bundenaf formene.
- Fordel halvdelen af dejeni hver form. Bag kagerneved 175 gr. i ca. 40 min. påmidterste ovnribbe.
- Hak mælkechokolden.Kog piskefløden op i engryde. Kom mælkechokoladeni, og tag gryden fravarmen. Rør, til chokoladener smeltet. Afkøl cremen, tilden er smørbar, ikke i køleskabet.Pisk evt. cremen letop med en håndmikser.
- Skær hver kage i 2 dele.Fordel et lag creme mellemhver kagebund. Smør tilsidst resten af cremen overkagen. Lad gerne kagentrække et par timer.
- Pynt kagen med chokoladeplader,hindbær ogmynte.
- Chokoladeplader:100 g mørk chokoladesmeltes over vandbad eller imikroovn. Smør chokoladentyndt ud på bagepapir på etskærebræt. Sæt chokoladeni køleskabet ca. 10 min., tilden er stivnet. Knæk chokoladeni mindre stykker.