Muffinbrød
Skønt brød formet som en muffin
12 stk.
Ingredienser
- 2,5 dl mørkt øl
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk øko-maltsirup
- 1 spsk fennikelfrø
- 1,5 dl knækkede rugkerner
- 200 gram groft rugmel
- 100 g fuldkornshvede- eller speltmel
- 50 g rugflager
- 300 g hvedemel
Sådan gør du:
- Bland øl og vand og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie, sirup, fennikelfrø, rugkerner, det grove rugmel, fuldkornsmel samt rugflager. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen godt sammen, den skal være let klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Sæt dejen − ved hjælp af en ske − i 12 muffinforme, drys lidt rugflager på og bag dem i ovnen ved 225° (varmluft) i 20-25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
- ENERGI PR. STK.: 260 kcal, fedt 9%, protein 11%, kulhydrat 80%