bag

Muffinbrød

Skønt brød formet som en muffin

12 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl mørkt øl
  • 2,5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk øko-maltsirup
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1,5 dl knækkede rugkerner
  • 200 gram groft rugmel
  • 100 g fuldkornshvede- eller speltmel
  • 50 g rugflager
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Bland øl og vand og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie, sirup, fennikelfrø, rugkerner, det grove rugmel, fuldkornsmel samt rugflager. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt og rør dejen godt sammen, den skal være let klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Sæt dejen − ved hjælp af en ske − i 12 muffinforme, drys lidt rugflager på og bag dem i ovnen ved 225° (varmluft) i 20-25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
  2. ENERGI PR. STK.: 260 kcal, fedt 9%, protein 11%, kulhydrat 80%