Muffins med rabarber og hvid chokolade
14
Ingredienser
- 300 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- ½ tsk natron
- 1 dl olie
- 200 g sukker
- 50 g smeltet smør
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk
- ½ vaniljestang, kornene heraf
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 2-3 ikke for store stilke rabarber, i stykker af ca. 2 cm
Sådan laver du muffins
- Tænd ovnen på 200 grader, og placer muffinsformene enten i en muffinsbageplade eller med lidt afstand imellem sig på en bageplade. Bland mel, bagepulver, salt og natron i en skål for sig, og sæt det til side. Pisk olie, sukker, smør og æg til det er lyst og luftigt.
- Vend forsigtigt melblandingen og kærnemælken i æggeblandingen. Her gælder det om at røre så lidt som muligt, så snart ingredienserne er løseligt blandet. Jo mindre du rører, jo luftigere og lettere bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud – tværtimod skal den faktisk helst være det.
- Vend til sidst den hvide chokolade og rabarberstykkerne i. Fyld dine muffinsforme 2/3 op, stik et stykke rabarber i toppen, og drys med lidt sukker. Bag dine muffins i 18-20 minutter, indtil de er gyldenbrune i toppen og ikke giver efter for et let tryk.
- TIP:
- Jeg har succesfuldt haft en rest dej stående i køleskabet natten over, og så bagt resten af mine muffins dagen derpå. Det havde de tilsyneladende ikke noget imod.