Muffins med squash og citrusglasur
Skønne, små krydrede, saftige kager, som får modspil af den syrligt-søde frosting. Klementinens bittersøde smag giver et eksotisk pift til kagerne, men kan også fint erstattes med saft og skal fra en usprøjtet appelsin, hvis du vil.
12
Ingredienser
- Muffins:
- 2 æg, størrelse L
- 175 g brun farin
- 200 g hvedemel
- 1 spsk kanel
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- saft og skal af 1 usprøjtet klementin eller ½ usprøjtet appelsin
- 1 dl neutral olie
- 175 g fintrevet squash.
- Citrusglasur
- 200 g flødeost, stuetempereret
- 5 spsk usaltet blødt smør (stuetemperatur)
- saft og skal af 1 usprøjtet lime
- 150 g flormelis
Sådan laver du muffins
- Muffins: Pisk æg og sukker tykt og skummende. Sigt hvedemel, natron, kanel og salt i æggesnapsen. Tilsæt de resterende ingredienser, og vend dejen sammen. Fyld muffinsformene to tredjedele op og bag dem i 18-20 min ved 180 grader. Lad kagerne køle af på en rist før frostingen smøres på.
- Citrusglasur: Pisk alle ingredienserne sammen til massen er hvid, cremet og luftig. Det tager ca. et par minutter. Hvis den virker lidt for blød, kan du sætte glasuren en halv times tid i køleskabet før den smøres over den afkølede kage, så den vil stivne let.